Voi, kesä on ”juossut sateisin jaloin”

Voi, kesä on ”juossut sateisin jaloin” niin vauhdikkaasti, etten ole yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittaa mitään.

Nyt juuri katselen edessäni lattialla makaavaa kolmatta Washingtoniin lähtevää teostani, joka lopultakin on valmis koottavaksi eli siis taustaan kiinntettäväksi.

Pohjoisnapa sulaa

Pohjoisnapa sulaa

Sen tekee aina yhtä luotettava ja erittäin osaava Arvo Kemppi. Hän on toteuttanut suuriin teoksiini kuten Peijaksen sairaalan Onnellisten saari ja Jokioisten tietotalon Tiedonvalo taitavasti puuosuuden, joka on äärimmäisen tärkeä näissä suurteoksissa. Nytkin hän ratkaisi Amerikkaan lähtevien kolmen teoksen sekä pystytys-että kuljetus jutut.

Marraskuu

Marraskuu

Metsäjärvi

Metsäjärvi

20150801_134706

Sinnehän lähtee vielä neljäs työ ”Naamakirja”. Veistos, jonka olen tehnyt pari vuotta sitten. Senkin rakenneratkaisu on Arvo Kempin. Yhteistyömme sujuu hyvin. Olen iloinen, että Humppilasta on löytynyt näin osaava mies.

Ateljeessa konsertti

Viikko sitten meillä oli täällä Ateljeessa konsertti, josta saan kiittää Humppilan kunnassa vaikuttavaa Katja Koffertia.

Yleisöä konsertissa

Yleisöä konsertissa

Katso lisää konserttikuvia tästä

Aktiivinen nainen, joka kuvanveistäjän vaimona tuntee ja tietää kulttuurista sanoisinko kaiken ja toimii kulttuurin hyväksi aikaisemmassa elämässään Espoossa ja nyt täällä Humppilassa.

Katja Koffert keskellä

Kuvassa keskellä konsertin järjestänyt Katja Koffert. Nainen monessa mukana

Olli Vasa, Ateljeen suunnitellut ystäväni, on tehnyt 60-luvulla suunnittelemastaan maljakosta kolmen maljakon sarjan, joista varsinkin 10 senttinen ”lilliputti” (johon mahtuu kolme valkovuokkoa) on tämän kesän aikana tullut meille hittituote.

Ateljee juhlamaljakot Olli Vasan mallin mukaisesti toteutettu.

Tässä ateljee juhlamaljakot Olli Vasan 60-luvulla tekemän mallin mukaan toteutetyu. Pienin on n. 10 cm korkea. Suloinen

Tämän kesän harjoittelijamme, Tohtori Liisa Turunen oli (harjoitteluaika loppui juuri) mielenkiintoinen tuttavuus.

Tohtori Liisa Turunen ja Olli Vasa

Tohtori Liisa Turunen ja Olli Vasa

Olen kauan jo puhunut siitä, että koska elämme nykyään paljon vanhemmiksi keskimäärin kuin aikaisemmat sukupolvet, meillä täytyy olla mahdollisuus opiskella koko ikämme ja tehdä työtä. Jos työ on mielekästä ja tuottaa tekijälleen iloa, ihminen säilyy henkisesti vireänä. Se nimenomaan henkinen vireys tekee sen, etteivät ne iän tuomat ”krempat” ole puheissa ensimmäisenä.
Jos ihminen jää siinä 60 korvilla eläkkeelle, hänellä on parhaassa tapauksessa 30 vuotta elämää edessä.Toimeliaisuus ja ”töpinäksi” pistäminen kannattaa aina!!

Kaikki me emme säily samalla tavalla. Toisten kohtalona on joutua sairauden kovaan otteeseen ja kipujen kiusattavaksi. Meidät on luotu toisiamme varten, niin olen aina uskonut. Suurin tehtävämme on pyrkiä olemaan hyviä toisillemme.

Paljon mustikoita, paljon sieniä, paljon kauniita elokuisia päiviä Teille kaikille.
Heljä

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: http://www.helja.fi/voi-kesa-on-juossut-sateisin-jaloin/