Voi tätä luomisen riemua valkovuokkojen kukkimisaikaan!!!

Voi tätä luomisen riemua valkovuokkojen kukkimisaikaan!!!

Toukokuu 2015Olen niin täynnä energiaa, ettei yölläkään pahemmin nukuta. Jos olen joko Humppilassa tai kotona Helsingissä sama ilmiö toistuu. Hyppään ylös sängystä ja alan tehdä töitä!
Siinä ei sinänsä ole mitään merkillistä, sillä niin olen tehnyt aina ja vähiten nukun juuri tähän aikaan, kun luonto uudistuu ja rakastamani valkovuokot kukkivat.

Toisella puoliskollani (olenhan kaksonen) ja niinkuin edesmennyt kaksoisveljeni Ilkka totesi usein, olemme oikeastaan nelinkertaisia. Olemme horoskoopissa kaksosia ja oikeastikin kaksosia. Siis Ilkan laskuopin mukaan nelinkertaisia.

No, niin tai näin.
Siis se toinen puolisko minussa tekee Humppilan ateljeessa kukkia, kukkia ja taas kukkia tällä hetkellä. –Johtuu arvatakseni kylmästä keväästä, joka on antanut odottaa itseänsä. Toinen syy on  varmasti uusissa keramiikkaväreissäni, jotka sain Arabian värilaprasta! Kiitos siitä Suden Tiinalle, joka ne minulle toimitti.

Arabiassa koko energiani kulutan USAn näyttelyn tekemiseen ja siellä vallitsee nyt ”luminen rauha”, sillä kuvaan yhdessä isossa teoksessani Suomen talvea ja kuvaa hallitsee avanto, jonka ihminen on käynyt tekemässä. Elämän merkki.
Lumen kauneus, vaikken talvea rakastakaan, on suuremmoista kuvata keramiikkaan (jälleen kiitos Tiinalle) tinalasitteella.

Teen kolme ”ovenkokoista” teosta meidän vuodenajoistamme. Sen talvisen  avannon, sitten kesäisen, hiljaisen metsäjärven ja vielä räntäsateisen marraskuun maiseman. Voimakas vuodenaikojen vaihtelu tuntuu meissä kaikissa.

Niitä kaikkia kolmea maisemaa katselee ”keraaminen paperinukke”. Hän tulee seisomaan kädet lanteilla kuvattuna takaapäin. Hän ei ole selkeästi mies eikä nainen, hän on se ”MIETTIVÄ SUOMALAINEN”, joka äitini kertomana hakeutui kansainvaellusten aikaan yhä ylemmäs vilkkaasta etelästä etsien luonnonrauhaa ja hiljaisuutta.
Siksi meidän geeniperimässä on niin voimakkaasti tämä ”yksinään pärjääminen”.
Olemme ”yksinäis-suorittajia”. Näkyy hyvin esim. urheilussa (Kimi Räikkönen).

Ystävämme Olli Vasa on tehnyt jotain tosi hauskaa ja kaunista 10-vuotis juhlaamme, mutta paljastamme sen vasta ”kesemmällä”.

Elämä on hauskaa niinkuin pitääkin olla.

Lähetän Teille kaikille mielessäni suuren kimpun valkovuokkoja.
Olkaa hyvillä mielin, taas on tiedossa kesä, voiman lähde!!
Heljä

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: http://www.helja.fi/riemua-valkovuokkojen-kukkimisaikaan/