Palaa kohteeseen Heljän kirjeet

Uutiset 2012

13.12.2012 Heljän kuulumisia

Kokkipojat

HEI, TÄSSÄ ESITTÄYTYVÄT ENSIMMÄISET KOMEAT KOKKIPOJAT!

KIRJOITAN NUKEN NUMERON JA OMAN SINGNEERAUKSENI
NUKEN NISKAAN ENNEN POLTTOA.
JOS PÄÄ EI NÄYTÄ HYVÄLTÄ POLTOSTA TULLESSA,
HYLKÄÄN SEN JA TEEN UUDESTAAN.
KUITENKIN LASITTEEN ALLE TEHTY KIRJOITUS ON
”IKUINEN” EIKÄ SITÄ VOI KOSKAAN MUUTTAA ENÄÄ.

TARKOITUKSENI ON RAKENTAA KOKONAINEN ”HELJÄN NUKKEMAAILMA”, JOKA MYÖHEMMIN ESITELLÄÄN ATELJE HELJÄN NÄYTTELYSSÄ JA MUUALLAKIN.

VAPAITA ”KOKKIPOIKIA”VOI KYSELLÄ SOITTAMALLA
SUORAAN HELJÄLLE PUH. 040 5364708

ISOT, ILOISET TERVEISET!
HELJÄ

26.09.2012 Heljän kuulumisia

Hyvät Ystävät!

En ole pitkiin aikoihin ehtinyt mitään kirjoittaa näille sivuille. Se johtuu tästä näyttelyhässäkästä Helsingin kaupunkitalon Virka galleriassa. Näyttelyn avajaiset olivat 11.9. ja väkeä oli tuvan täydeltä. Kivointa oli, kun niin moni keräilijä-ystävistäni oli tullut juhlistamaan tilaisuutta. Kiitos Teille kaikille!

Vieraat oli kutsuttu nimenomaan talon juhlasaliin, jossa puheet pidettiin ja kahvit tuulihattuineen riisikupeista Arabian kunniaksi tarjottiin. Sieltä sitten alakertaan näyttelytilaan ohjattiin, jossa pääsin puhua pulisemaan näyttelyni sisällöstä. Koko jutun idea on tarinankertoja Heljä. Uusin kirjani Jossain aina aurinko keramiikkateoksineen on siellä esillä aikaisempien teosten seurassa.

Aina jokaisen näyttelyavajaisten jälkeen tulee kamalan tyhjä olo, joka täytyy vaan kestää. Nyt mulla on juuri sellainen. Kestää kauan päästä tästä kaivonpohjasta taas ylös. –Kädet ja pää haluaisivat jo päästä työssä eteenpäin.

Uusia uniikkilampetteja on työn alla ja uusia kortti- ja julisteaiheita on piirrettynä. Heljän minipuutarha on löytänyt yleisönsä. Hauska keksintö oli upottaa niitä kalojen seuraksi akvaarioon. Hyvin ne sopivat myös ikkunanväliin. Korvaavat jäkälän ja puolukat, ennenaikaiset keinot koristella ikkunanvälejä. Pieni, käsintehty lahja on tätä päivää tässä tavarakylläisessä maailmassa.

Olen piirtämässä kahta tietokoneaiheista korttia, jossa vanhat tutut jänishahmot käyttävät kannettavia koneitaan elämän eri tilanteissa. Myös opettavat vanhempia jäniksiä niinkuin toivoisin, että tässä ajassa tapahtuisi. Pitää ottaa kaikki ikäluokat mukaan oppimaan. Vanhempi opettaa nuorelle elämän suuria asioita ja nuorempi tämän ajan kasvatti avaa vanhemmalle tietokonemaailman. Molemmat oppivat kunniottamaan toisiaan ja luottamaan toisiinsa. Nämä ensimmäiset kaksi korttia tulevat myyntiin ainoastaan Heljä Oy:n nettisivujen luojan ja ylläpitäjän kaksoisveljeni Ilkan tyttären Johanna Liukon nettikauppaan (Liukon Digi ja ATK). Ajatukseni on luoda tästä aihepiiristä oma kokoelma Johannalle.

Näyttelyni on vielä pitkään auki eli 4.11.2012 saakka ja toivon, että mahdollisimman moni ehtii siellä käydä.

Minulta on kysytty, missä kaikissa lehdissä on viime aikoina ollut juttua minusta.
Tässä nyt joitakin:
VIVA -lehti Huhtikuu 2012
TALO JA KOTI-lehti huhtikuu 2012
KODIN KUVALEHTI-LEHTI kesäkuu 2012
VIVA-lehti elokuu 2012
HELSINKI INFO-lehti syyskuu 2012

Terveisin Heljä

15.08.2012 Heljän kuulumisia
Jossain aina aurinko – Heljä Liukko-Sundströmin 50-vuotistaiteilijajuhlanäyttely
12.9.-4.11.2012 avoinna ma-pe 9-19, la-su 10-16Professori, keramiikkataiteilija Heljä Liukko-Sundström juhlii 50-vuotiasta taivaltaan Arabian taiteilijana Virka Galleriassa. Näyttely koostuu keraamisista veistoksista ja reliefeistä. Se kertoo lapsuudesta ja vanhenemisesta; kuinka ihminen lapsesta saakka kerää kokemuksia ilon ja lohdun helminauhaansa. Tilaa jää silti myös saduille ja mielikuvittelulle. Tammikuussa 2012 ilmestyy taiteilijan kuvittama ja kertoma aiheeseen liittyvä kirja lapsuudesta ja näyttelyn yhteydessä kirja vanhenemisesta.

Lisätietoja näyttelyn sijainnista ja muusta saat Helsingin kaupungin Virka Gallerista ja pääset sinne tästä

25.04.2012 Heljän kuulumisia
Minipuutarhan kukat lisääntyivät liilan värisellä kukkasella.

08.04.2012 Heljän kuulumisia
Ensi viikolla torstaina 12. pv tätä kuuta esiinnyn MTV 3:n ohjelmassa ”STUDIO 55” klo 9.25. Kerron Arabian vuosistani 50 vuoden ajalta, tulevasta juhlanäyttelystäni Helsingin kaupungintalon Virka-galleriassa jne.
Ohjelma tulee aamupäivällä ja se on suora lähetys. Uusinta tulee seuraavana aamuna tosi aikaisin klo 5.50.

30.03.2012 Heljän kuulumisia
HELJÄN MINIPUUTARHA ON NYT PERUSTETTU!

Ensimmäiset minipuutarhani ruukkukukat ovat tulleet uunista. Muovailen ne yksitellen, joten jokainen niistä on uniikkiyksilö.

Tarkoitukseni on kasvattaa minipuutarhaa ja tätä uniikkia minimaailmaa eteenpäin.
. Näitä kukkia on jo myynnissä Atelje Heljässä Humppilassa ja totta kai lähetämme niitä myös postitse.

Japani, jossa juuri ilmestyi ”Jäniksenpoika” kirjastani toinen painos, on erikoisen kiinnostunut tästä minipuutarha-ideastani. Olen siitä iloinen.
Aurinkoa ja kaunista kevättä kaikille!
Heljä

25.03.2012 Heljän kuulumisia
Hei, terveisiä täältä työn vierestä!Tässä kuulumisia.
”Sinun pikku enkelisi” kirja tuli tammikuussa kirjakauppoihin.

La 31.3. 2012 klo 13.00 – 16.00 olen kertomassa siitä Malmin Suomalaisessa
Kirjakaupassa ja totta kai siellä niihin voi saada myös nimikirjoitukseni.
Tervetuloa sinne!

Seuraava, syksyn juhlanäyttelyn kirja on parastaikaa työn alla. Kirjan nimi on nyt varmistunut. Nimi tulee olemaan ”JOSSAIN AINA AURINKO” ja siitä tulee hyvin keltainen kirja. Siinä on minun oma elämäni, lapsuudesta näihin päiviin asti ja ajatuksia tästä eteenpäin.
Jossain omassa elämässäni on aina ollut aurinko, ilo ja valo. Mikäänhän ei ole sattumaa, kaikella on tarkoituksensa. Pitää vain oppia näkemään se tarkoitus.

Eri lehdissä, kuten ”Talo ja Koti” ja myös ”Vivassa” tulee näkymään tämän juhlavuoteni kuulumisia. Muutakin on suunnitteilla, mutta siitä myöhemmin.

Aurinkoa ja iloa kaikille!
Heljä

25.01.2012 Heljän kuulumisia
Arabian sivuilta lainattua: ”Heljä Liukko-Sundströmin tunnelmalliset ja rakastetut tuotteet
kertovat tarinoita meitä ympäröivästä kauneudesta. Ne ovat myös suosittuja keräilykohteita.
Tänä vuonna Heljä Liukko-Sundström juhlii 50-v. taiteilijavuottaan ja merkkivuoden kunniaksi Heljän kokoelma täydentyy näyttävillä juhlavadeilla.”Lehdistötiedotteen luet tästä

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: http://www.helja.fi/heljan-kirjeet/uutiset-2012/