Palaa kohteeseen Heljän kirjeet

Uutiset 2011

06.01.2011 Heljän kuulumisia

Iloitsemme, että ”TOI RUSAKKO”kirja ilmestyy JAPANISSA. Siellä vietetään tänä vuonna jänisten vuotta ja sen kunniaksi kustantajani ja kääntäjäni halusivat kirjan sinne japaninkielisenä. Aikaisemmin ”JÄNIKSENPOIKA” kirjani on käännetty japaniksi.
Olen tekemässä uutta pikkuenkeli kirjaa, jonka kuvitan niille aina kysytyille vähän aikaa tuotannosta poissaolleille 12 x 12 cm keramiikkalaatoille. Toivon ,että onnistun saamaan kirjan mukana nämä tulevat pikkuenkeli laatat tuotantoon. Paljon muitakin mielenkiintoisia tapahtumia on tiedossa, kerron niistä myöhemmin lisää.
ILOISIN TERVEISIN
Heljä

22.02.2011 Heljän kuulumisia
Atelje Heljä on taas avoinna. Aurinko lämmittää ja banaanit ja muut kasvit oikovat lehtiään tyytyväisinä. Kasvaminen alkaa. Loma-matkalla ihailin upeita gardenioita. En tiennytkään, että ne kasvavat suuriksi puiksi. Tuoksuvat, valkoiset gardeniat lumosivat minut täysin. Nyt alan kasvattaa niitä ateljeessa. Kun kerran banaaniruohokin viihtyy niin hyvin, että tuottaa satoa, niin miksei gardeniakin viihtyisi.Ensi vuonna 2012 olen ollut 50 vuotta Arabian tehtaan taiteilija. Se on juhlavuoteni, johon tulee liittymään suuri näyttely,kaksi uutta kirjaa ja erikoistuotteita keramiikasta. Ajankohta ja näyttelypaikka varmistuu myöhemmin.

Tänä vuonna Arabian tuotantoon suunnittelemani kokoelma näkyy Arabian sivuilla eri jaksoissa.
Työskentelen edelleen alkuviikon (maan. tiist. kesk.) Arabian taideosastolla ja loppuviikon Atelje Heljässä Humppilassa. Ryhmiä otamme vastaan niinkuin ennenkin.

Tervetuloa!
Heljä

04.03.2011 Heljän kuulumisia
Nyt on ilmestynyt japaninkielinen ”Toi rusakko” kirjani Tokiossa Japanissa.KirjaKirja
Se on kustantajan iloksi lähtenyt hyvin liikkeelle. Heti perään sama kustantaja julkaisee 28 vuoden jälkeen uuden painoksen ”Jäniksenpoika”kirjastani.Sen ensi painos ilmestyi Täällä Suomessa 1981 ja Japaniksi se käännettiin 1983.
Japani tuntuu muutenkin olevan kiinnostunut koko tuotannostani, myös uniikista. Ensi vuonna, kun olen ollut 50-vuotta Arabian taiteilija, juhlavuoteeni tulee kuulumaan juhlanäyttely,kaksi uutta kirjaa,joista toinen (pikkuenkeli-kirja)käsittelee elämän alkua ja toinen elämän toista ”päätä” vanhenemista. Mitä ihminen kokee vanhenemisessa. ”Vanhasta jäniksestä” on myös Japani kiinnostunut.Ongelmahan on sama meillä kuin heilläkin.Väki vanhenee.—Tottakai,kirjojen kuvat,kuten ennenkin tulevat olemaan keramiikkalaattoja ja nähtävillä juhlanäyttelyssäni syksyllä 2012.
Arvatkaattekos,mikä mulle uuden tekemisessä on hauskinta?—Se,kun mitään en ole vielä uudesta teemastani toteuttanut,mutta päässäni kaikki on selvää!!!!Ilo,ilo,luomisen riemu. Surullista,että yleinen käsitys Suomessa on,ettei iloinen taiteilija OLE VAKAVASTI OTETTAVA!! Se käsitys voimistui 70-luvulla ja tuntuu yhä pitävän paikkansa.Minä en anna sen masentaa itseäni.Ilon levittäminen ja ikävän torjuminen ovat minun tehtäviäni!!! Kaikille Iloa ja Kevään valoa toivottaen!
Heljä
02.04.2011 Nettikaupan kuulumisia
Uutta uniikkia nettikaupassa. Aiheita mm. pääsiäinen.
17.06.2011 Heljän kuulumisia
Atelje Heljässä on nyt uusia uniikkiteoksiani, joissa pääosassa on karhu.
Ne tanssivat hääpolskaa iloissaan, karhu-ukko kehottaa akkaansa kömpimään ulos talvipesästä, sillä kevät ja kesä odottaa ja ne elävät yhdessä karhulastensa kanssa karhujen perhe-elämää.Jotenkin karhut aivokopassani saivat keväällä vallan. Tuli hirmuinen into muovailla niiden puuhat savelle.

Tässä tuloksia!
(Karhut on myyty) Terveisin Heljä

28.09.2011 Heljän kuulumisia
Hei
Koko Suomeen on syksy sateineen saapunut. Maailmalla on levotonta ja rakastamassani Japanin maassa taas myrskyt raivoavat. Kääntäjäni ja kustantajani tekevät työtä kuitenkin ahkerasti niinkuin japanilaiseen kulttuuriin kuuluu.Nyt minulla on kaksi kirjaa myynnissä siellä eli ”Toi rusakko”, joka ilmestyi siellä keväällä ja nyt sain tekijänkappaleet ”Jäniksenpoika” kirjasta, joka ilmestyi ensimmäisen kerran 28 vuotta sitten japaninkielisenä. Kansikuva on vaihtunut, mutta muuten kirja on sama kuin aikaisempikin painos.

Liitän tähän kirjeeseen kansikuvat kummastakin kirjasta.

Jos haluatte katsoa kustantajani nettisivuja, niin tässä osoite: www.nekono-kotoba.com
Hyvää syksyä kaikille toivottaen Heljä

21.10.2011 Heljän kuulumisia
Hei, uniikit mummonuket ovat tulossa!!
Mummoja, kaikki erilaisia, on tulossa 10 kappaleen numeroitu sarja. Kuvassa ensimmäiset 1-3.
(Mummot myyty)

Mummot saavat seurakseen myöhemmin myös vaarit, samat 10 kappaletta.
Tulen jatkamaan nukkemaailmaani erilaisilla hahmoilla, mutta vain 10 kappaleen uniikkeina.Kaikkien nukkien vartalot ja vaatteet ompelee ystäväni Elina Lidman, joka jo vuosia sitten toteutti kanssani Arabialle tehdyt nuket.
Uusin kirjani: ”SINUN PIKKU ENKELISI” on nyt menossa kustantajalle (Kirjapaja) ja ilmestyy tammikuussa.

Hyvää syksynjatkoa kaikille!

Terveisin Heljä


 


 


 


 


 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: http://www.helja.fi/heljan-kirjeet/uutiset-2011/