Heljän kirje 21.4.2017

Aurinko paistaa ja kevät lopultakin näyttää voittavan talven!

 

Ei voi kuin huokaista, talvi oli pitkä pimeä ja raskas kestää. Tein kuitenkin koko talven ahkerasti töitä. Oli pakkokin.

Japanin näyttely Tokiossa avautui huhtikuun alussa ja sinne piti tehdä paljon pieniä uniikkiesineitä. Kääntäjäni ja kustantajani Miharu Inagaki julkaisi OMA ENKELINI kirjan japaniksi ja hoiteli myös näyttelyn. Menestys oli loistava niinkuin viime vuonnakin.

Minulla on oma fanikerho Japanissa ja se on minusta tosi kivaa!

Tällä hetkellä olen tekemässä keramiikkareliefiä Vuorineuvos Armas Puolimatkan muistokiveen, joka tulee tänne Humppilan Myllynkulmalle. Puolimatka asui täällä lapsuusikänsä. Olin niin vaikuttunut luettuani hänen elämäkertansa, että ajatus muistokivestä syntyi. Hänhän oli mitä toimeliain mies ja hyvä esimerkki ihmisestä, jonka päättäväisyys ja rohkeus,

aikaansaaminen oli ihan omaa luokkaansa. Sata vuotta juhlivan Suomen on syytä muistaa sodanjälkeisen Suomen suurta rakentajaa.

 

Olen aina korostanut lapsuuden merkitystä, Me kannamme lapsuuden kokemuksia mukanamme koko elämämme ajan. Vaikeasta lapsuudesta huolimatta ihmisen on mahdollista ponnistaa eteenpäin. Armas Puolimatka oli voimakas, suuri persoona, jonka oikeudenmukaisuudesta ja pienen ihmisen huomioonottamisesta ihmisten tarinat kertovat. Juuri sellaisia suomalaisia me nytkin tarvitsemme. Hän oli itse kokenut kovia ja silti säilyttänyt suuren sydämensä.

 

Muistokivi tulee ihan lähelle Atelje Heljää ja aionkin tästä kesästä alkaen ohjata ihmisiä katsomaan sitä.

 

Tervetuloa Atelje Heljään! Kesäkausi on aikanut!

Paljon kauniita aurinkopäiviä kaikille!

 

Heljä

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: http://www.helja.fi/heljan-kirje-21-4-2017/