Atelje Heljä 10 vuotta tänä kesänä!!

Uskomatonta, miten nopeasti aika menee. 10-vuotta sitten Atelje Heljä avattiin 17. heinäkuuta ja väkeä tuli valtavasti ihmettelemään ”keskellä ei mitään” Humppilan Myllynkulmalle valmistunutta ateljerakennusta.
Onnistuimme aiheuttamaan liikenneruuhkan Myllynkulman ja Ysitien risteykseen.

Ystäväni ja opiskelutoverini keramiikkataiteilija, sisustusarkkitehti ja kuvataideopettaja Olli Vasan suunnittelema rakennus sai tulikasteensa sinä päivänä. Se tulisi toimimaan meidän molempien yhteisenä työskentelypaikkana.

Vuodet ovat kuluneet työtä tehdessä hauskasti. Harjoittelijoita meillä on ollut pitkä rivi eri kouluista ja yhdessä Ollin kanssa olemme pyrkineet auttamaan heitä elämän ja tekemisen alkuun . Kannustus on aina tärkeätä.

Kaiken tämän ajan olen itse ajanut Helsingin (Arabian) ja Humppilan väliä ja niinkuin leikkisästi sanon:”ei minulla vieläkään ole helikopteria”. Lentämällä pääsisin paljon nopeammin vaihtamaan paikkaa. Lentämisen unelma minulla on ollut lapsesta saakka. Ja helikopterista näkee ihanasti luonnon kaikki yksityiskohdat.

Unelmia saa ja pitääkin olla,toki, kaikkien ei tarvitse toteutua.
Niinkuin äitini joskus sanoi: Jos ihminen saa kaiken, hänellä ei enää ole ”Toiveiden maailmaa”. Se tekee onnettomaksi. Ilo ja mielikuvitus luo elämän eliksiiriä.

Nämä menneet 10 vuotta olen jakanut Arabian ateljeeni (Birger Kaipiaisen entinen) alkuviikko, maanantai, tiistai ja keskiviikko siellä ja loppuviikko Humppilassa Atelje Heljässä.

Juuri nyt olen iloinen Arabian tuotantoon luomastani uudesta Heljä kokoelmasta, jossa on kolme enkeliaiheista pikkulaattaa 12×12 enkeliaiheinen kaadin. Ne kuvat kuuluvat kirjaani ”Sinun pikku enkelisi”.
Aivan riemastuttavaa on, että vuosimuna 2015, jossa pupujussini seikkailevat ”samassa veneessä” tehdään kokonaan Arabian Pro Arte osastolla. Ne ovat numeroituja ja ensi vuonna tulee seuraava.

Olli on tehnyt aivan mainion lahjatuotteen Atelje Heljälle, mutta en kerro vielä mikä se on. Olkoon yllätys

Arabian Taideosasto yhdistys, jossa meitä on 9 taiteilijaa, olemme lähdössä ”maailmaa”joukolla valloittamaan yhteisellä näyttelyllä USA:HAN. On suuri ilo nähdä ja kokea yhteinen voima ja tahto!

Jossain aina aurinko
Iloisena Heljä

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: http://www.helja.fi/atelje-helja-10-vuotta-2015/